Naše druhy kávy jsou směsí výběrových kvalitních zrn ze Střední Ameriky.

Výhodou této kávy je, že není kyselá (je úžasná bez cukru i mléka), je bez chemie a konzervantů a tím je šetrná k zažívacímu ústrojí.

Nepražená zrna mají certifikaci Rainforest Alliance (možno přeložit jako Aliance deštných pralesů).

Standardy Rainforest Alliance jsou obecně nastaveny tak, aby chránily životní prostředí a práva pracovníků.

Nabízíme:

  • Espresso směs buď CLASSIC (velice jemná a lahodná chuť, oříškovo-ovocná, s jemnou chuťí ovoce),
  • SUMMER (oříškovo-ovocná chuť po citrusech) nebo
  • WINTER limitovaná zimní směs (velice podobná Classic, je silnější a oceníte ji hlavně pokud potřebujete dodat energii ráno nebo během dne).     

                          Příprava: espresso, moka konvička, ale hodí se i na všechny alternativní způsoby přípravy

  • DRIP (překapávaná)

                 Příprava: hodí se na všechny alternativní způsoby přípravy, kromě Moka konvičky

(French Press, “turek”, dripper, AeroPress, Chemex, džezva, vacuum pot)

  • DECAF (bezkofeinová) – Swiss Water (SW) – chuť bezkofeinové kávy ani nepoznáte od normální kofeinové 🙂

                      Švýcarský vodní proces je proces u kterého se nepoužívají žádné chemické látky. Kofein se odstraní pomocí vody a aktivního uhlíku. 

                                                                                    

Pár rad ke skladování a přípravě kávy:

  1.  K přípravě kávy používáme vždy čerstvě upraženou kávu, nejlépe namletou těsně před zalitím šálku vodou (pokud si připravujete domácí Espresso, je dobré si šálky předem nahřát, buď na kávovaru, pokud to umí nebo můžete použít horkou vodu do hrníčku, a pak vylejte)
  2. Použijte nejlépe čerstvou filtrovanou vodu, ohřejte ji na teplotu 92-96°C, kávu nikdy nezaléváme vařící vodou. (Po uvaření vody v rychlovarné konvici, vyčkejte zhruba minutu až teplota klesne.)
  3. Nasypejte požadované množství namleté kávy do hrníčku – 5 až 7 g kávy na 100 ml.
  4. Pokud si připravujete kávu v kávovaru, nastavte si nejmenší množství kávy až maximálně střední množství. Naše káva je silná, takže méně je u nás chuťově více.
  5. Bude-li se Vám káva zdát silná, přidejte si více vody a na příště si uberte množství, pokud jste si ji udělali slabou, příště množství přidejte.
  6. Připravenou kávu pijeme ihned a nikdy ji znovu neohříváme.

Skladování:

Pro zachování čerstvosti a vůně skladujte kávu nejlépe v ledničce nebo mrazáku ve vzduchotěsné nádobě nebo v originál balení. Nedoporučujeme kávu nechávat v teple, oleje, které má káva v sobě by se dostaly ze zrna ven a časem zoxidují a žluknou, což se projeví na finální chuti kávy.

Káva je bez chemie a konzervantů.

Přejeme lahodný zážitek.